Wysłany: Nie 07 Mar, 2010 Moc ofert streamingowych
Witam,
chciałbym wszystkich poinformować iż co niektóre oferty, które oferują użytkownicy są na bardzo niskim poziomie.
Dlaczego?
Z powodu iż pewna firma od niedawna dodała do swojej oferty serwery VPS za bardzo małe pieniądze użytkownicy wykorzystują to i stawiają na nich serwery i autopiloty.
Wystarczy zakupić 5 - max 20 autopilotów lub 1 serwer i 50 slotów zapełnić i serwer pada lub firma blokuje serwer VPS.
Poniżej przedstawiam listę z ofertami takich serwerów:
- clubpromotion.pl
- superhost24.pl
- shoutcast.kupisz.pl
- estacje.net
- scast24.pl
Plus indywidualne oferty użytkowników z forum:
- Bartek
n naszyhh serwerach stoi ju okolo 15 serwerow i autopilotowe z czegio wszystkie sa zapelnione i jako sie nie blokuja a mijsce caly czas jest wiec jak niewiesz to nie pisz
Bartek Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Lut 2009 Posty: 71
Wysłany: Nie 07 Mar, 2010
Shrek,... Jak Ci coś nie pasuje i nie interesują Cię oferty to się nie odzywaj.
ones Pomógł: 4 razy Dołączył: 04 Mar 2010 Posty: 54
Wysłany: Nie 07 Mar, 2010
Shrek, wydaje mi się, że użytkownicy dopiero po czasie zrozumieją i wybiorą firmy, które mają określony poziom;)
Wysłany: Nie 07 Mar, 2010 Re: Moc ofert streamingowych
Shrek napisał/a:
Witam,
chciałbym wszystkich poinformować iż co niektóre oferty, które oferują użytkownicy są na bardzo niskim poziomie.
Dlaczego?
Z powodu iż pewna firma od niedawna dodała do swojej oferty serwery VPS za bardzo małe pieniądze użytkownicy wykorzystują to i stawiają na nich serwery i autopiloty.
Wystarczy zakupić 5 - max 20 autopilotów lub 1 serwer i 50 slotów zapełnić i serwer pada lub firma blokuje serwer VPS.
- clubpromotion.pl
- superhost24.pl
- shoutcast.kupisz.pl
- estacje.net
- scast24.pl
- Bartek
heheheh widze ze na liście jest mój serwis a ta pewna firma co wprowadziła vps to castpol tylko ze sam castpol ma serwery z ovh
Nie zapominaj gościu że ja posiadam juz 6 maszyn dedykowanych ;D
A jezeli tam jest i mój serwis to i dodaj tam także eradia.pl pozdro
Wysłany: Nie 07 Mar, 2010 Re: Moc ofert streamingowych
Clubpromotionpl napisał/a:
Shrek napisał/a:
Witam,
Dlaczego?
- clubpromotion.pl
- superhost24.pl
- shoutcast.kupisz.pl
- estacje.net
- scast24.pl
- Bartek
heheheh widze ze na liście jest mój serwis a ta pewna firma co wprowadziła vps to castpol tylko ze sam castpol ma serwery z ovh
6 maszyn? chyba 6 kont VPS... i tego co widzę to właśnie adresy IP są podane na Twojej stronie to aliasy z ovh dopięte do serwerów castpol
Co do eRadia to maja przynajmniej podane informacje o serwerach na stronie i wiem z czego korzystam...
co do eradia ro szczerze powiem, że może i nie mają profesjonalnych serwerów, ale po mimo tego 0 awarii i 0 problemów. Jestem zadowolony.
torbacz [Usunięty]
Wysłany: Pon 08 Mar, 2010
Jakie radia takie serwery... Cóż mogę powiedzieć. Jak ktoś chce robić coś na poważnie, to wybiera poważnych operatoró, jak np. www.inten.pl - tylko tam nie ma płatności miesięcznych hehehehe
Wysłany: Pon 08 Mar, 2010 Re: Moc ofert streamingowych
Shrek napisał/a:
Clubpromotionpl napisał/a:
Shrek napisał/a:
Witam,
Dlaczego?
- clubpromotion.pl
- superhost24.pl
- shoutcast.kupisz.pl
- estacje.net
- scast24.pl
- Bartek
6 maszyn? chyba 6 kont VPS... i tego co widzę to właśnie adresy IP są podane na Twojej stronie to aliasy z ovh dopięte do serwerów castpol
Co do eRadia to maja przynajmniej podane informacje o serwerach na stronie i wiem z czego korzystam...
Na pewno moje serwery to nie są vps chyba wiem za co płace chyba i nie wmawiaj mi tu że serwery to są vps.
A jesli chodzi o serwery eradii to tak samo są nie stabilne i sa wciąż jakieś problemy to z wybraniem portu to z przeciążeniami itp tylko ze eradia maskuje swoje numery ip hehe.
I pamiętaj zeby coś komuś udowodnić trzeba mieć na to niezbite dowody ;D
Ibanez Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Lut 2010 Posty: 6
Czy to serwery ww czy shoutcast czy tez serwery gier, zawsze dostaje się to za ile się płaci. Za jakość usług się płaci i tylko idiota by sądził ze za 5-10zł może mieć usługę wartą 5 razy tyle.
Moje Radio: S-Stacja.net
no i wybuchla bomba! radze zakmnac temat wedlug mnie taka dyskusja jest bez sensu jak ktos kupi w jakies tam firmie z tej listy i potem bedzie sie zalic tu na forum! to jest sam sobie winny! i koniec tematu bo to niema sensu!
Ja polecam radiohost.pl . Jest to firma stabilna, od lat na rynku. Jeżeli można tak napisać
A ja ci coś powiem o radiohost.pl
Miałem radio na ich serwerach moje serwery przezły ponad 100 slotów wszystkie zapełnione po pewnym czasie kupiłem inny lepszy niby pakiet u ich ale okazało się ze serwer na 150 slot nie zapełnił się do końca zaledwie było 138 słuchaczy i serwery popadały przeciążenie jakieś było i ty mi tu mówisz ze radiohost jest stabilne nie pomijając tego ze za swoje serwery marnej jakości cenia sie jak by to były serwery jakies super nie zawodne ale powiem jedno serwerów i maszyn nie zawodnych nigdy nie było i nie ma.
Grunt to to że moje serwery się sprzedają a ludzie są zadowoleni.
ones Pomógł: 4 razy Dołączył: 04 Mar 2010 Posty: 54
A ja ci powiem, że testowałem słuchalność i aktualnie przy 150 słuchaczach nic nie padało. Nawiasem mówiąc Testowałem przed wybraniem firmy razem z administratorami Bynajmniej było to jakiś czas temu
każde szanujące się radio - które chce coś osiągnąć - zakupuje swój własny dedyk...
a oferty firm oferujących serwery i piloty są dla pseudo amatorskich radii - i nie ma co liczyć w takich ofertach na super jakość - gdyż dedyki które oni maja są nierzadko na kilka lub kilkanaście radii jednocześnie - z często naciąganymi wartościami slotów do możliwości łącza pod który jest dedyk podpięty...
owszem są oferty którymi można się zainteresować i które dają 80% pewności co do tego co oferują... ale to kosztuje średnio 3 - 4 krotnie więcej niż najczęściej pojawiające się oferty na polskim rynku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
radio internetowe, jak stworzyć, jak zacząć, szablony radiowe, skrypty radiowe, support shoutcast, prezenterzy, mixery, konsole, dj, licencja zaiks, licencja radiowa, jak założyć radio, jaką licencję kupić, do radia, cast, centrum shoutcast, forum o radiach internetowych, własne radio internetowe