Jeśli podłączyłeś poprawnie kartę muzyczną, jeśli masz XP, vista automatycznie system powinien Cię poprosić o sterowniki do karty, lub sam zainstalować ze źródeł. Prawdopodobnie opcja pierwsza będzie czyli poprosi cię o sterowniki. Dodatkowo sprawdź czy nie masz wyłączonych wyjść PCI, gdzie jak domyślam się podłączasz kartę - no chyba że jest ona na USB. Następnie nie wiem czy karta jest nowa czy stara, sądząc po tym że nie masz sterowników obstawiam na używaną, więc może po prostu karta nie działa ? Odinstalowanie starej karty raczej tu mało co da, gdyż można mieć podłączoną kartę zintegrowaną i zewnętrzną , najwyżej na upartego można po prostu w Biosie wyłączyć kartę zintegrowaną.
_________________ Zapraszam do http://www.radiohost.pl Kilkuletnie doświadczenie, 7 dni testu bez zobowiązań. Piloty mp3, aac+, transcoder, serwery shoutcast TV, piloty TV. Pozdrawiam Michał Zieliński.
DjD.K
Wysłany: Pon 22 Mar, 2010
Witam! Też mam dwie karty jedna zintegrowana a druga SB Live!. Nie mam żadnych problemów. Nie trzeba instalować serowników pod kartę zintegrowana aby działała SB Live!. Na XP - wszystko działa bez zastrzeżeń[ nie trzeba instalować sterowników pod SB aby działała], pod Vista szczerze powiem nie próbowałem co i jak natomiast pod Win. 7 musiałem ściągnąć sterowniki ale nie były to sterowniki z oficjalnej strony Creative tylko z jakiegoś projektu. Pozdrawiam ;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
radio internetowe, jak stworzyć, jak zacząć, szablony radiowe, skrypty radiowe, support shoutcast, prezenterzy, mixery, konsole, dj, licencja zaiks, licencja radiowa, jak założyć radio, jaką licencję kupić, do radia, cast, centrum shoutcast, forum o radiach internetowych, własne radio internetowe